Kuvataideterapia

Ratkaisukeskeistä kuvataideterapiaa matalalla kynnyksellä ja joustavasti


Jotta sinä voisit hyvin!


Taideterapia palveluna

Minua kiinnostaa taiteen käyttäminen hyvinvoinnin lisääjänä. Maailman terveysjärjestön WHO:n raportin mukaan taidetoimintaan osallistuminen tai taiteen kokeminen voi ennaltaehkäistä lukuisia fyysisiä ja psyykkisiä sairauksia. Taideterapia voi olla luonteeltaan hoitavaa, kuntouttavaa tai ennaltaehkäisevää. Taideterapiaan tulemiseen et tarvitse lähetettä.

Taideterapiasta voivat hyötyä monen ikäiset ja monenlaisissa elämäntilanteissa olevat henkilöt: kuten esimerkiksi lapset, nuoret, masennuksesta tai ahdistuksesta kärsivät, dementikot, narsistien uhrit tai uupumuksesta kärsivät henkilöt.

Ihmisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Kuvataideterapia on hyvin kokonaisvaltainen terapiamuoto. Kokonaisvaltaiseksi hoidon tekee myös ammatillinen osaamiseni lähihoitajana. Olen hoitanut ja ohjannut ihmisiä vauvasta vaariin ja kehitysvammaisista mielenterveyskuntoutujiin. Voin auttaa sinua luovien menetelmien, keskusteluiden, mielikuvatyöskentelyn ja rentoutumisharjoitusten avulla löytämään ratkaisuja oman elämäsi solmukohtiin ja löytämään voimavaroja elämääsi.

Terapiaprosessi


Kuvataideterapiassa ei tehdä taidetta eikä tuotoksia arvioida niiden taiteellisten ansioiden mukaan. Riittää siis, että sinulla pysyy kynä tai suti kädessä. Joitakin asioita on vaikeaa ilmaista sanojen avulla ja luovat menetelmät voivat olla oiva reitti syvimpiin tuntemuksiin. Luovina menetelminä voidaan käyttää esim. piirtämistä, maalaamista tai valokuvia asiakkaan toiveiden mukaisesti. Yksi terapian etuja on se, että kuviin voidaan aina palata myöhemmin ja havaita edistyminen.

Olen rauhallinen, empaattinen ja helposti lähestyttävä ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti ja kuvataiteilija. Turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä sinulla on mahdollisuus tulla kuulluksi ja nähdyksi. Vaikka kokisit, että elämäsi on umpikujassa, uskon silti, että olet oman elämäsi paras asiantuntija. Minun tehtäväni on auttaa sinua löytämään ratkaisuja ja avaimia oman elämäsi haasteisiin. Löydät itsestäsi voimavaroja, joita et kenties tiedostanut olevan olemassakaan.

Terapiatoimintani kulmakivet ovat:

  • vaitiolovelvollisuus
  • turvallisuus
  • luottamuksellisuus.

Terapiamuodot ja hinnasto


Annan sekä yksilö- että ryhmäterapiaa. Yksilöterapiassa keskitytään juuri sinuun. Ryhmätyöskentelyn etuna on vertaistuen saaminen.

Hinnasto:

  • Yksilöterapia 1,5 tuntia: 74,50 euroa
  • Ryhmäterapia: kysy tarjous
  • Asiointipalvelu eli ”kulttuurikaveruus”: 29,50 euroa / tunti
  • Kuvataideopetus ryhmille: kysy tarjous
    Hinnat alv 0%


Hintoihin lisätään kilometrikorvaus (0,53 euroa / km), mikäli ajomatkaa tulee yli 15 km Rauman keskustasta. Terapian sisältö ja pituus räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Löydät toimitilani Vanhan Rauman sydämestä. Teen myös käyntejä asiakkaan kotiin tai toimitiloihin. Soita ja varaa aika!


Ota yhteyttä

Tuula Kallas
044 9877293
tuulakallas@gmail.com

Tmi Tuula Kallas
Y-tunnus: 3222118-2
Galleria & toimipiste: Koulukatu 3 B 3, 26100 Rauma

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close